Der blev ikke fundet nogen spisebordsstole der matcher din søgning.

Nulstil filtre


Om Børge Mogensen

Børge Mogensen blev født den 13. april 1914. Børge startede sin uddannelse, som udlært møbelsnedker. Derefter blev Børge uddannet som møbelarkitekt ved ”Kunsthåndværkernes Møbelhøjskole og Kunstakademiets Møbelskole.” Han startede ud med at arbejde i tegnestuer hos så kendte designere som Mogens Koch og Kaare Klint. Efter få år kom Børge Mogensen til at stå i spidsen for FDB’s mødeltegnestue. Siden 1950 og frem til 1972, var han selvstændig i sin egen tegnestue.

Mogensens design befinder sig i mange danske hjem. Hans kvalitet er blevet belønnet med priser, som han i løbet af livet modtog. Børge Mogensen har modtaget priser som ”Eckersberg-medaljen” i 1950, og ”C.F Hansens-medaljen” i 1972. Mange af Børge Mogensens designs sælges stadig den dag i dag.

Børge er kendt for sin rationelle stil, hvor hans store fokus lå på anvendelighed. Mogensen forsøgte i sin tid hos FDB at skabe noget, som helt normale danskere kunne have i deres hjem. Børge Mogensen fik alle sine møbler testet i et ”laboratorium”, som var ejet af Kaare Klint. Børge havde høje idealer, når det omhandlede møblernes design. Dog var han ikke bange for at gå på kompromis, hvis altså det ville give et bedre slutprodukt. Mogensen var specielt anerkendt for hans sofaer og lænestole.

Søgeresultat opdateret