Der blev ikke fundet nogen spisebordsstole der matcher din søgning.

Nulstil filtre


Om Jørgen Bækmark

Jørgen Bækmark blev født i 1929, og han blev uddannet som møbelsnedker i 1950. Efterfølgende tog Bækmark så en uddannelse på Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiets Møbelskole. Jørgen Bækmark er den dag i dag den eneste nulevende designer fra dengang, hvor FDB gjorde designmøbler tilgængelige for den generelle befolkning.

Arkitekten Jørgen Bækmark var leder af FDB’s tegnestue i ni år i perioden 1958 til 1967. Han er efterfølgeren til Børge Mogensen, Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson. I sin tid hos FDB’s tegnestue var Jørgen Bækmark med, til at sætte præg på de to ikoniske møbelklassikere ”J80” og ”J81”. De ikoniske pindestole tog udgangspunkt i, hvad FDB’s møbelfabrik var særlig gode til, nemlig at flette, dreje og dampbøje træ.

Den store filosofi som Jørgen Bækmark altid har arbejdet efter er, at møblerne skal passe til mennesker og ikke omvendt. Komforten er det vigtigste, og designet kommer så efter, men det er samtidig også et vigtigt fokuspunkt. Den kombination har tydeligvis virket, og det er formentlig derfor, at Bækmarks designs stadig er populære den dag i dag. Jørgen Bækmark har selv udtalt, at man skal tage hensyn til produktionsmuligheden, efterspørgslen og prisen. Dog tegnede Jørgen nogle gange noget, som han godt kunne lide at se på og sidde i.

Søgeresultat opdateret